GRAFISK DESIGN/ EXAMENSARBETE

SÅ LÄTT

Mitt examensarbete handlade om att skapa en egen butik. Det gällde att ta fram ett varumärke, koncept, förpackningar, marknadsföring och slutligen bygga en utställning till en vernissage vi hade på Kulturmagasinet i Sundsvall maj 2013.

Jag skapade min (hittills) fiktiva butik, SÅ LÄTT, som riktar in sig på stadsodling och ska inspirera och erbjuda kunden enkla produkter som gör det lätt att så och odla ätbara råvaror i en lägenhet, med eller utan balkong. Det närproducerade är en viktig aspekt i företaget, likaså återvinning av material och ett stort miljötänk. Ung som gammal ska kunna handla i butiken och bli inspirerad till att odla själv hemma, för att det är – så lätt.

I dagens samhälle blir närproducerat allt mer eftertraktat och populärt. Det blir allt vanligare att odla i städerna i bland annat parker och på hustak. Uttrycket ”Urban gardening” har blivit en trend som kommer allt mer. Alla som vill ska kunna ha en möjlighet att på ett enkelt sätt odla en del av det man äter. Man ska inte vara begränsad av att man bor i en lägenhet.

Klicka här för mer information om mitt examensprojekt.

Paradise Hotel examproject Ohlssons C-uppsats bok 3eco bok studentlägenhet förpackning kraftskiva tidning trycksak

Copyright © Malin Stålberg 2016